Café JAPI: hier kom je meer te weten over de Veerse keuken en culinaire geschiedenis. De uitstraling van het restaurant is uniek en de gerechten zijn gedurfd.

Meer informatie

Café JAPI

Eten tussen de bogen van De Grote Kerk Veere

Café JAPI is hét Veerse Café waar storytelling centraal staat. Mensen vertellen verhalen over wat ze allemaal hebben beleefd in de grote kerk. Het verhaal van Nescio genaamd; Japi, de Uitvreter, die opzettelijk gebruikmaakt van – de goedgeefsheid van – anderen. In het Amsterdamse jargon wordt hij wel omschreven als iemand die “een vorkje mee prikt”. En de culinaire verhalen van Veere, die zichtbaar en proefbaar door het gehele Café ademen in een modern jasje.

Het restaurant is de plek waar alle opgedane ervaringen met elkaar gedeeld kunnen worden, terwijl er een nieuwe ervaring opgedaan wordt door het proeven van de historische keuken in een nieuw jasje. Daarvoor wordt en een unieke combinatie ingezet van de geschiedenis in contrast met de hedendaagse moderniteit vanaf het moment dat de gasten het restaurant binnenlopen.

Dit is de plek om van authentiek Veere te kunnen genieten in een unieke setting. Het terras is groot en vrij toegankelijk. Het Café is enorm kindvriendelijk, doordat ouders kunnen genieten van versnapering terwijl kinderen nog volop kunnen genieten van de experience. De gerechten ademen hedendaags en de geschiedenis van Veere.
Dit is de plek om als toerist meer te weten te komen over de Veerse keuken en culinaire geschiedenis. De uitstraling van het restaurant is uniek en de gerechten zijn gedurfd. De gerechten zien er zo lekker uit dat je ze van elkaar wilt proeven en net als Japi een vorkje met elkaar mee prikt!

Café JAPI. Prik jij een vorkje mee?

www.grotekerkveere.nl/cafe-japi
instagram.com/grotekerkveere
facebook.com/grotekerkveere

flyer Grote Kerk Veere
poffertjes
nachos
zakjes voor brood en boter
stokbroodjes met beleg
plattegrond Grote Kerk Veere
broodjes in verschillende kleuren
kleurenstalen moodboard
website Grote Kerk Veere
menukaart Cafe Japi voorzijde
menukaart Cafe Japi achterzijde