Bruiloften zijn terug van weggeweest

De huwelijksmarkt is volop met een inhaalslag bezig.

In 2022 en wellicht ook nog in 2023 wordt een ware bruiloftenexplosie verwacht! Maar hoe maak jij jouw bruiloft bijzonder? Heb je eigenlijk wel zin in zo’n lange dag of skip je het liefste alles tot het diner en houden jullie het bij een feest in de avond? 1 ding mag in ieder geval niet ontbreken in mijn beleving; en dat is een persoonlijke speech en ‘JA woord’, want dit is tenslotte Hét Moment waar alles om draait. De ceremonie wordt nog vaak ondergewaardeerd op een bruiloft. En wat wordt vergeten is dat de voorbereiding op de toespraak 1 van de fijnste voorbereidingen is voor jullie huwelijk! Bij Ceremoniespreekster Bea wordt er zelfs zoveel aandacht aan besteed, dat jullie vooraf een romantische overnachting erbij cadeau krijgen in haar B&B Bij het struinpad, om zo jullie liefdesverhaal tot in de puntjes te delen!

De 5W2H-methode

‘’Als trouwambtenaar kom ik op de mooiste locaties en bij de meest fantastische horecagelegenheden: ook hierin is voor ieder wat wils te vinden! Wil je de ceremonie liefst buiten met de optie om ook binnen te kunnen trouwen? Wil je direct na de ceremonie proosten met champagne op jullie Liefde en Geluk of liever met je eigen vertrouwde biertje? Gaan jullie een heerlijke bruidstaart aansnijden of hebben jullie hiervoor andere ideeën? Wil je dineren of barbecueën met je daggasten en/of is er ruimte voor een heuse receptie voordat het feest mag losbarsten? En dit zijn nog niet eens alle vragen die op je afkomen tijdens het voorbereiden van een huwelijk!

cahampagneglazen proosten

‘’Een bruidspaar wil zoveel mogelijk zelf kiezen in Hoe, Waar, Wie en Wanneer zij trouwen en Hoeveel gasten. Daarom doen zij er goed aan óók zelf uit te kiezen Wat voor iemand hun verhaal mag gaan vertellen: Waarom ze met diegene een klik voelen. Een persoon van wie zij een vertrouwd en goed gevoel krijgen. Laat deze 6 eenvoudige, krachtige en onmisbare 5W2H-methode ook even los op je bruiloftsplanning”, grapt Bea.

Trouwen in jouw favoriete restaurant? Dat kan!

Een voltrekking hoeft niet altijd plaats te vinden op een daarvoor bestemde trouwlocatie. Vrijwel iedere (horeca-) locatie kan voor een dag een bruidspaar ontvangen. Het verschilt wel per gemeente hoe ‘gemakkelijke’ het is om dit aan te vragen. Voor vrijwel ieder budget is er een mooie trouwdag te regelen bij een geschikte horecalocatie. Een goede horecagelegenheid denkt ook met je mee! ‘’Mijn tip hierin is dan ook: Begin op tijd aan je zoektocht! Populaire locaties en trouwdata maar ook gewilde trouwambtenaren zijn heel snel bezet!’’ Adviseert Bea.

Aandacht maakt álles mooier, ook op jullie bruiloft

Een BABS is een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand die wel werkt voor de gemeente, maar zich volledig focust op het voltrekken van huwelijken. Ongeveer een maand voor de trouwdatum heb je contact met ‘de Babs’. Een zelfstandig trouwambtenaar steekt in de voorbereidingen nóg meer tijd en energie. Zij hebben vaak nog meer aandacht in het personaliseren van de ceremonie en daardoor is er al veel eerder onderling contact.

Voorheen en nog steeds is het zo dat iedereen eigenlijk een trouwambtenaar krijgt toegewezen van de gemeente waarin zij trouwen. Tegenwoordig zijn er veel meer opties! Zo kun je dus vaak zelf kiezen wie jouw ceremonie gaat leiden. Hierdoor kan de ceremonie een stuk persoonlijker worden! Zo is er bij een zelfstandige trouwambtenaar bijvoorbeeld meer ruimte om jullie naasten erin te betrekken en zelf houdt Bea ook van interactie tijdens de ceremonie. Deze extra aandacht maakt de voltrekking toch wel heel bijzonder! Zij verhaalt graag met een lach en een traan en creëert zo samen met jullie mooie nieuwe herinneringen.

Over ‘smaak’ valt niet te twisten!

Bea vertelt: “Een klik van beide zijden vind ik persoonlijk heel belangrijk. Dit ontdekken we in een vrijblijvend eerste beeldbelgesprek. Daarin maken we even informeel kennis met elkaar, vertelt het bruidspaar mij globaal hun wensen en leg ik mijn werkwijze uit. Het blijft altijd een eigen keuze, want – om nog maar eens in horecatermen te spreken – over ‘smaak’ valt natuurlijk niet te twisten!”

een beeldscherm met trouwambtenaar Bea

Sjeu erover

‘’Het wezenlijke grote verschil begint al met de tijd die ik erin steek als zelfstandige. Met mij heb je veel meer contactmomenten, ik stuur uitgebreide vragenlijsten, eventuele muziekkeuzetips en ik bied hulp bij het schrijven van de zogenoemde beloften. Verder neem ik met een aantal belangrijke naasten contact op (ongeveer 10 personen) en hen vraag ik om heel diverse input. Met de eigen inbreng van het bruidspaar en een keuze uit al deze vaak geweldige anekdotes van naasten en natuurlijk met mijn eigen inbreng unieke sausje erover, maak ik een hele persoonlijke ceremonie-op-maat. De ideeën en wensen van het bruidspaar, geloften uitspreken, de eventuele speciale rollen voor kinderen of zelfs dieren of een ritueel inpassen: dit alles staat centraal bij een maatwerkceremonie!‘’

Ja, ik wil!

Een ceremonie die verbindt; dáár ligt Bea haar Passie!  Dit zorgt direct voor een geweldig hoogtepunt en start van jullie Trouwdag: hier begint het Feest! Mijn tip is dan ook: Investeer in het hart van je trouwdag! Het JA-woord is uiteindelijk toch het meest speciale moment van jullie trouwdag, of zelfs wel één van de hoogtepunten in jullie leven. Het is het begin van elkaars man, vrouw of genderneutrale zijn en verbindt jullie liefdevol aan elkaar tot het einde.

champagnefles gaat open

Door de grote vraag staat ook Bea’s agenda zowat helemaal vol dit trouwseizoen, ze kijkt er naar uit! Als je contact met haar wilt opnemen voor een ceremonie of huwelijksovernachting of om je vragen te beantwoorden, kijk dan op www.ceremoniespreekster.nl