Hoe je jouw horecazaak online kunt boosten?
5 gratis tips!

Een gedoe? Geen prioriteit? of ‘schiet het er altijd bij in’? Esmee, Guusje en Evelien, ook wel ‘de Boosties’ genoemd, weten hier alles vanaf! “We weten allemaal dat vandaag de dag ook online aanwezigheid cruciaal is voor het succes van een horecazaak. Denk dan vooral aan sociale media.” Vertelt Evelien. “En daarom, speciaal voor de horecaondernemer, geven wij 5 gratis tips vanuit ons marketingbureau The Orange Boost om er tóch online uit te knallen met jouw zaak!”

3 vrolijke vrouwen met ijsjes in felle kleuren

1. Maak het niet groter dan het is

We beginnen met een het belangrijke: maak social media niet groter – ingewikkelder, zwaarder en moeilijker – dan dat het is! Door het ‘klein’ te houden voor jezelf, maak je het toegankelijk en wordt het niet een donkere wolk op je to-do lijst waar je maar tegenaan blijft hikken. De volgende tips zullen je hiermee helpen.

2. Verzamel materiaal tussen de bedrijven door

Je maakt het een stuk makkelijker voor jezelf, als je tussendoor, tijdens het rennen door de zaak, af en toe even je telefoon erbij pakt om kleine momenten vast te leggen. Een volle zaak met veel geroezemoes en klinkende glazen? Filmen die hap! Eén kort filmpje volstaat al. “Maar het is hartstikke druk” – dat begrijpen we, en daarom hoef je het ook niet meteen online te zetten. Heel even filmen kost je maar een paar seconden – het online gooien, dat komt later wel.

3. Laat van alles zien

Weet je niet wat interessant is om te laten zien aan je volgers online? We kunnen je alvast verklappen: alles! Of het nou lachende gasten zijn of de mis een place, mensen willen het zien! Dus leg het koksmes wat door een stuk vlees snijdt vast op film, maak een foto van een vol glas champagne, film de weg naar de wc (echt waar!) en jouw terras in de zon. (Toekomstige) gasten hebben graag een goed beeld van wat jouw restaurant is, aan de voor- én achterkant,dus laat het ze zien!

4. Reviews, reviews, reviews

Jij weet als geen ander dat reviews van ongelooflijk belang zijn voor het succes van jouw zaak. Haal er je voordeel uit! Wanneer jij goede reviews ontvangt,mogen die overal gezien worden, niet alleen op Tripadvisor of The Fork. Pronker dus mee op je socials: haal quotes uit reviews en maak er een post of story van; vraag gasten in je zaak of je ze mag filmen terwijl ze mooie woorden zeggen én roep interactie op via je stories en posts zodat je de reviews direct kan delen op je kanalen. Klinkt ingewikkeld? The Orange Boost neemt het van A tot Z van je over!

5. Plan vaste momentjes in

Het materiaal heb je verzameld, fijn! Want daarmee kun je aan de slag. Komt het er niet van? Plan vaste momentjes in: bijvoorbeeld tussen het bestek steken en het poleren in. 15 minuten per dag met verzameld materiaal, en je hebt actieve kanalen waar heel wat klandizie uit voort kan komen! Toch graag hulp bij het managen van jouw social media, om jouw zaak een échte boost te geven? De dames van The Orange Boost hebben o.a. al Restaurant Castell een fantastisch lopende social media bezorgd, met ongelooflijk succes. Neem contact met ze op door te mailen naar hi@theorangeboost.com voor meer informatie. Of bekijk de website van The Orange Boost. Aanrader!